شرکت پردازش تصویر کمان با همکاری تیم حرفه ای خود علاوه بر خدمات رسانی به مشتریان، زمانی را برای رساندن آگاهی به مشتریان و کاربران مشتاق به یادگیری اختصاص می دهد. تمامی وبینارها و مباحث فنی را در این صفحه دنبال کنید.

وبینارها و دوره های آموزشی

مفهوم WDR

آشنایی با مفهوم WDR  یا  (Wide Dynamic Range) برای داشتن تصاویری با کیفیت بالا ضروری به نظر می رسد. با این حال بدون داشتن یک استاندارد مشخص؛ تمامی سازندگان دوربین های نظارت تصویری می توانند ادعای پشتیبانی از WDR را داشته باشند. از سال 2017 دوربین های با WDR واقعی با کاهش قیمت مواجه بوده اند که می تواند خبر خوبی برای کاربران باشد. همچنین این قابلیت در دوربین های HD آنالوگ نیز فراهم شده است.

به طور خلاصه WDR را می توان قابلیت تولید تصاویر با کیفیت بالا در بازه ای از سطوح نوری تعریف کرد. توانایی WDR یک دوربین در محیط هایی که اختلاف بین سطح نور در حد زیادی باشد، نظیر اتاقی که از درب ورودی آن نور شدید به داخل بتابد و قسمت های دیگر سایه باشد، در خروجی تصویر بسیار چشمگیر است. یک دوربین بدون WDR فقط کلیات تصویر را می تواند ثبت کند در حالی که دوربینی با WDR واقعی جزئیاتی نظیر صورت، مدل مو و … نیز نشان می دهد.

دوربین های معمولی به دلیل اینکه برای یک نوردهی ثابت طراحی شده اند در مواردی که یک صحنه، دامنه وسیعی از نور موجود باشد در ثبت تصاویر دچار مشکل می شوند. این قانون کلی که دوربین ها برای تولید تصویر به نور احتیاج دارند بدون تغییر است. ولی چنانچه نور زیاد باشد تصویر سفید شده و در حالی که نور کم باشد تصویر تیره ای ثبت خواهد شد. در صحنه اعی که برخی اشیا در نور زیاد و برخی دیگر در نورکم باشند تنظیمات نوردهی دوربین دچار چالش خواهد شد. به این صورت که اگر تنظیمات دوربین بر اساس مناطق با نور زیاد باشد، دیگر مناطق کاملا سیاه در تصویر نشان داده خواهد شد و برعکس چنانچه تنظیمات دوربین روی نقاط تاریک تنظیم شده باشد؛ مناطق روشن تصویر کاملا سفید خواهد شد. برای غلبه بر این مشکل، WDR دوربین مشکل گشا خواهد بود.

اندازه گیری WDR

ضروری است که  محدوده نوردهی  در یک صحنه  مشخص شده باشد. به طور معمول از واحد دسی بل dB برای توصیف سطح نور در صنعت نظارت تصویری استفاده می شود که هرچه مقدار آن بیشتر باشد عملکرد WDR بهتر است. متاسفانه این اندازه گیری ها به صورت یک استاندارد جامع بین کارخانه های سازنده فراگیر نیست و بنابراین نمی شود به صورت 100% اعتماد کرد. در این بین سازندگان درجات مختلفی از WDR را برای محصولات خود معرفی می کنند که کار را پیچیده تر می کند.

هرگز نباید به گفته سازندگان در مورد واحد WDR اعلام شده اعتماد کرد بلکه باید با تست محصول در شرایط نور مختلف عملکرد آن را راستی آزمایی کرد. ولی در حالت کلی این تقسیم بندی انجام گرفته است:

  نرخ WDR معادل 70dB یا کمتر از آن، معمولا به این معنی است که دوربین از WDR واقعی پشتیبانی نمی کند. معمولا دوربین های بدون WDR در محدوده 55 -70dB معرفی می شوند.

  نرخ WDR بیشتر از 100dB معمولا و نه همیشه بیانگر این است که دوربین به صورت واقعی از WDR با تعداد زیاد نوردهی پشتیبانی می کند. با این حال بازهم به دلیل عدم وجود استاندارد رسمی اعتبار این عدد از سوی شرکت سازنده کاملا قابل اعتماد نیست.

درحالت کلی هرچه دوربین رزولوشن بالاتری داشته باشد کیفیت عملکرد WDR بهتر است. افزایش تعداد پیکسل های دوربین منجر به ثبت جزئیات بیشتری از تصویر حتی در شرایط نور کم یا نور زیاد می شود. در یک آزمایش برای یک صحنه ثابت، دوربینی با رزولوشنSDو WDR واقعی،کیفیت تصویر پایین تری از دوربین دیگری با رزولوشن 5MP و بدون WDR  ارائه داده است. در این آزمایش دوربین با رزولوشن HD و WDR واقعی بهترین کیفیت تصویر را داشته است.

با کمان هدف در تیررس شماست

Visits: 8

مطالب مرتبط

پاسخ یا نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


error: امکان کپی برداری وجود ندارد!