شرکت پردازش تصویر کمان با همکاری تیم حرفه ای خود علاوه بر خدمات رسانی به مشتریان، زمانی را برای رساندن آگاهی به مشتریان و کاربران مشتاق به یادگیری اختصاص می دهد. تمامی وبینارها و مباحث فنی را در این صفحه دنبال کنید.

وبینارها و دوره های آموزشی

نگاهی به استاندارد ONVIF

دنیای مدرن نظارت تصویر و سیستم‌های حفاظت فیزیکی دنیایی پیچیده است. این پیچیدگی ناشی از انبوه و تنوع دستگاه‌های موجود در بازار است که هر کدام دارای ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و فناوری‌های منحصر به فردی هستند. اینجاست که بحث داشتن یک استاندارد جهانی مهم و مطرح می‌شود.  

انجمن ONVIF (Open Network Video Interface Forum) یک انجمن جهانی است که هدف آن استانداردسازی ارتباطات بین محصولات حفاظت فیزیکی مبتنی بر IP است. این انجمن در سال 2008 توسط   Axis Communications،  Bosch Security Systems  و Sony Corporation تاسیس شد. از آن زمان به بعد، این انجمن به یک سازمان قوی تبدیل شده که اعضای بسیاری از کشورهای مختلف در توسعه و بهبود مستمر استانداردهای آن مشارکت و همکاری دارند.

نگاهی به استاندارد ONVIF

چرا به استاندارد ONVIF نیاز داریم؟

عدم وجود یک استاندارد، اتصال و مدیریت یکپارچه دستگاه‌های حفاظتی از سازندگان مختلف در یک سیستم یکپارچه کاری پیچیده و در بسیاری موارد نشدنی است. به دلیل چالش‌ها و مشکلات سازگاری تجهیزات با یکدیگر، در اغلب مواقع انتخاب‌های محدودی برای مشتریان است  و آنها را به استفاده از راه‌حل‌های پیچیده و یا ناکارآمد وادار خواهد کرد. فقدان قابلیت همکاری بین برندهای مختلف نه تنها نوآوری را محدود می‌کند، بلکه منجر به هزینه‌های بالاتر برای مشتریان نیز می‌شود. 

با درک این چالش‌ها، بنیانگذاران ONVIF هدف را ایجاد یک پروتکل استاندارد برای ارتباط بین تجهیزات، صرف نظر از سازندگان آنها تعریف کرده‌اند. این همکاری به یک راه حل انعطاف‌پذیر و مقرون به صرفه منجر شده است.

مفاهیم اصلی در ONVIF

ONVIF  بر اساس چندین پروفایل تعریف شده است که هر پروفایل بر یک عملیات و شرایط خاص تمرکز دارد و قابلیت اتصال و تبادل اطلاعات بین تجهیزات را میسر می‌سازد. 

  1. پروفایل S: این پروفایل برای تصاویر حاصل از دوربین‌های مداربسته مبتنی بر IP طراحی شده است. این پروفایل برای استریم تصویر و صدا و استفاده از ویژگی‌هایی خاصی مانند Pan، Tilt، Zoom دوربین‌ها و مدیریت استریم همزمان (Multicast) پشتیبانی می‌کند. این پروتکل علاوه بر این با مدیریت متادیتا، امکان نشانه‌‌گذاری برای تعیین رویدادها و تجزیه و تحلیل تصاویر را فرآهم می کند.
  2. پروفایل G: این پروفایل بر روی ذخیره‌سازی و نگهداری تصاویر و اطلاعات متمرکز است. بر این اساس یک روش استاندارد برای ضبط و جستجوی تصاویر ویدیویی، صدا و متادیتای مربوطه همراه با کنترل عملکرد ضبط و پخش مجدد فرآهم آمده است.
  3. پروفایل C: این پروفایل برای سیستم‌های کنترل دسترسی فیزیکی (PACS Physical Access Control Systems – ) ایجاد شده است تا ارتباط بین سیستم‌های کنترل دسترسی و مدیریت تصاویر ویدیویی امکان‌پذیر باشد. این مجموعه استانداردی از ویژگی‌ها از کنترل درب‌های ورود و خروج تا مدیریت و پیکربندی رویدادهای مربوطه را فراهم می‌کند.
  4. پروفایل Q: هدف از این پروفایل تسهیل فرآیند نصب و راه‌اندازی تجهیزات است. راه اندازی آسان و سریع سیستم‌های مدیریت تصاویر ویدیویی برای استفاده در ساختارهای محدود و کوچک مد نظر است. مواردی شامل پیدا کردن و تشخیص دوربین‌ها در یک شبکه و پیکربندی آنها از موارد تحت پوشش این پروفایل است.
  1. پروفایل A: این پروفایل برای تنظیمات کنترل دسترسی پیشرفته طراحی شده است و به کلاینت‌های سازگار اجازه می‌دهد تا پیکربندی، نحوه دسترسی، برنامه زمانی و سایر ویژگی‌های مرتبط به تجهیزات کنترل دسترسی قابل مدیریت باشد.
  2. پروفایل T: این پروفایل برای تجزیه و تحلیل تصاویر ویدیویی و پخش پیشرفته است. پخش، ذخیره‌سازی و بازیابی ویدیو براساس این پروفایل مدیریت شده و امکان بکارگیری کدک‌های نسل جدید مانند 265 نیز وجود دارد. در عین حال امکان استفاده از متادیتا برای آنالیزهایی نظیر تشخیص اشیا، چهره و پلاک خودرو را نیز فراهم می‌کند.
  3. پروفایل M: این پروفایل ارتباط با متادیتا و رویدادها را برای سرویس‌هایی مانند آنالیز و تجزیه و تحلیل تصاویر استاندارد می‌کند و اجازه می‌دهد تا توصیف و پیکربندی آنالیز تصاویر ویدیویی نظیر تشخیص و طبقه‌بندی اشیا قابل انجام باشد.

پروفایل‌ ها به صورت مستقل قابل استفاده هستند، براساس نیاز و شرایط گوناگون، امکان بکارگیری آنها در کنار یکدیگر نیز میسر است. در واقع آنها یک راه استاندارد برای اطمینان از قابلیت اتصال بین تجهیزات و سیستم‌های مختلف در حفاظت و امنیت فیزیکی را فرآهم آورده‌اند. 

تاثیر ONVIF در حفاظت و امنیت فیزیکی

  1. استاندارد ONVIF از آغاز به کار تأثیر زیادی بر صنعت حفاظت و امنیت فیزیکی اعم از نظارت تصویر و کنترل دسترسی داشته است. مهمترین مزیت آن، افزایش همکاری بین برندهای گوناگون و ایجاد شرایط بهتر و ارزانتر برای مشتریان است. کاربران دیگر به یک برند خاص محدود نمی‌شوند. آنها می‌توانند آزادانه از میان طیف وسیعی از محصولات منطبق با ONVIF انتخاب کنند و مطمئن باشند که تجهیزات آنان به طور یکپارچه با هم کار خواهند کرد.
  2. یکی دیگر از مزایای مهم ، صرفه‌جویی و استفاده بهینه از سرمایه‌گذاری بلند مدت مشتریان است. با پیشرفت فناوری، سیستم‌های امنیتی نیاز به ارتقا دارند و استاندارد ONVIF تضمین می‌کند که حتی با ارتقای اجزای منفرد یک سیستم امنیتی در طول زمان، سیستم کلی می‌تواند به کار خود ادامه دهد.
  3. این استاندارد با ایجاد شرایط مناسب برای همه‌ی برندها، نوآوری را تقویت کرده است. تولیدکنندگان کوچکتر اکنون می‌توانند با برندهای بزرگتر و معتبرتر رقابت کنند، که طیف وسیعی از گزینه‌ها را برای مشتریان فرآهم آورده است.

همچنان که شاهد پیشرفت‌های سریع در فناوری‌های حفاظتی و امنیتی مبتنی بر IP هستیم، اهمیت یک پروتکل ارتباطی استاندارد مانند ONVIF را نمی‌توان دست کم گرفت.  ONVIF با تقویت همکاری برندها و تشویق به نوآوری و اطمینان از راه حل‌های سازگار، نقشی اساسی در شکل دادن به آینده صنعت حفاظت و امنیت فیزیکی ایفا می‌کند. بنابراین، کلیه سازندگان، مشاوران، پیمانکاران و کاربران نهایی، لازم است تا درک مناسبی از استاندارد ONVIF داشته باشند.

در شرکت پردازش تصویر کمان ما خود را متعهد به پوشش و رعایت استاندارد ONVIF می‌دانیم که سبب شده تا طیف گسترده‌ای از راه حل‌های نوآورانه، مقیاس‌پذیر و یکپارچه را ارایه دهیم.  با استفاده از محصولات نرم‌افزاری شرکت پردازش تصویر کمان نظیر شیردال و ابریکم از امکان، توان و آزادی انتخاب انواع دوربین‌های مداربسته بهره‌مند شوید.

Visits: 13

مطالب مرتبط

پاسخ یا نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


error: امکان کپی برداری وجود ندارد!